Securitatea alimentara
Securitatea alimentului este abordata in teorie ca ceea ce presupune definitia si anume: securitatea alimentara reprezinta asigurarea tuturor parametrilor de calitate ( chimic, fizic, microbiologic) a alimentelor pornind de la stadiul de materie prima pana la stadiul de aliment ajuns la consumator.
Important este ca atunci cand acordam incredere unui anumit furnizor de exemplu: S.C. Avicod S.A, este sa stim "de ce" chiar si inainte de a achizitiona produsele acestui furnizor, prin informatiile pe care le regasim pe site-ul societatii.
Pentru S.C. Avicod S.A. calitatea si siguranta alimentului reprezinta trasaturile care definesc seviciile pe care le oferim clientilor, precum si atitudinea angajatilor nostri si dorinta de imbunatatire continua acesta este fundamentul pe care ne construim competenta, creativitatea si implicarea. Pentru S.C. Avicod S.A. calitatea si siguranta alimentului sunt o masura a performantei.
Directiile noastre de actiune pentru succesul Sistemului de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentului sunt:
- "calitate + siguranta" alimentului stabilind masurile menite sa demonstreze aplicarea cerintelor standardelor SR EN ISO 9001/2008 si SR EN ISO 22000:2005;
- demonstrarea performantei si capabilitatii organizatiei noastre in ceea ce priveste furnizarea consecventa de produse cu o siguranta crescuta pentru consumatori;
- satisfacerea cerintelor clientilor si aplicabilitatea reglementarilor la nivel national si international si principiile sistemului de management al sigurantei alimentului.
In conditiile unui management corect, care creeaza un sistem de contractari atat in sfera aprovizionarii cat si in sfera desfacerii cu respectarea conditiilor de prelucrare prin implementarea sistemului de management al calitatii ISO 9001/2008 si a sistemului de protectie a alimentului HACCP, nu exista riscuri in aparitia unor disfunctii sau bariere de intrari sau iesiri.
Armonizarea legislatiei romanesti cu cea a UE are impact pozitiv asupra activitatii solicitantului, abatorul fiind renovat total, chiar de la inceput incadrandu-se in cerintele UE, avand echipamente ergonomice, moderne, proiectate in scopul respectarii normelor prevazute de sistemul HACCP de protectie a alimentului. Abatorul are prevazuta statie proprie de purificare a apelor reziduale in vederea protejarii mediului. Unitatea are implementat sistemul de management al calitatii ISO 9001/2008 si ISO 22000:2005.
Punem accent pe standardele produselor noastre, ne implicăm şi suntem responsabili prin măsuri şi programe susţinute de igienizare şi securitate. Şi, mai mult, ne preocupăm de sănătatea ta şi a celor dragi ţie.
Garanţia calităţii produselor Avicod este cea mai importantă promisiune prin care te poţi baza pe noi. Este exclus orice risc de contaminare cu substanţe periculoase.
Aplicăm normele de igienă până în cel mai mic detaliu şi le respectă pentru toate spaţiile şi echipamentele folosite
Garantăm siguranţa ambalajelor şi recipientelor prin condiţii optime de depozitare, în zone securizate împotriva deteriorării sau contaminării.
"Menţinem standardele de igienă la nivel european şi avem grijă de calitatea alimentaţiei tale". Dovezile ce confirma si vor confirma in continuare sunt reprezentate de rezultatele buletinelor de analize efectuate in laboratoare de specialitate; ce cuprind verificarea tuturor componentele si factorilor ce interfereaza cu realizarea produsului finit: materie prima (pui broiler), ambalaj (pungi, folie, caserole), sanitatii (confirmarea igienizarii si dezinfectiei corespunzatoare), apa (respectarea cadrului legislativ ce vizeaza potabilitatea apei).
Stim ca avem maturitatea necesara pentru a discerne ce este aplicabil specificului firmei noastre (S.C. Avicod S.A.) pentru a putea oferi produse de calitate si sigure pentru consum, siguranta clientilor nostri fiind pe primul loc.
Importanta implementarii metodei HACCP pentru industria carnii este primordiala si pentru S.C. Avicod S.A., fiind universal acceptata.
Raspandirea acestei metode a sporit si va spori increderea consumatorului pentru produsele de carne, alimentatia stand la baza vietii, hrana reprezentand izvorul proceselor metabolice influentand dezvoltarea normala si asigurand starea de sanatate a populatiei.