SALATA DE PUI CU DRESSING DE SOC

 

PREPARARE: 30 DE MINUTE; 6 PORTII

 

1 legatura de sparanghel (circa 8 fire), capetele lemnoase indepartate (si aruncate ),

apoi firele taiate in doua pe lungime 300 g pastai de mazare

 

1 pui mic copt, pielea si oasele  indepartate, iar carnea rupta in bucati

 

250 g de ridichi (foloseste un mix de culori si forme, daca poti), feliate

 

1 ceapa rosie, taiata in doua si feliata subtire

 

1 salata verde si creata mare, frunzele rupte

 

rucola, pentru servit (optional)

 

PENTRU DRESSINGUL DE SOC:

 

2 LINGURI SUC DE SOC

 

2 LINGURI DE OTET DIN VIN ALB

 

COAJA RASA SI ZEAMA DE LA 1 LAMAIE MARE

 

3 LINGURI ULEI DE RAPITA

 

1 Da in clocot o oala medie cu apa si umple un bol mare cu apa rece ca gheata. Pune sparanghelul in apa care clocoteste. Dupa 1 minut adauga mazarea, mai fierbe totul 30 de secunde, apoi scurge legumele si pune-le in apa  rece – astfel se vor raci rapid si isi vor mentine culoarea vibrant si textura potrivita. Dupa 1-2 minute , scurge-le si lasa-le deoparte in strecatoare, in timp ce prepari  restul ingredientelor.

 

2  Sterge bolul, pune in el ingredientele pentru dressing, alaturi de sare si piper din abundenta, si amesteca-le. Adauga puiul, ridichile, ceapa, legumele racite sis curse si salata, apoi amesteca totul cu grija – cel mai usor e sa o faci direct cu mainile. Asaza salata pe un platou mare si presara