top of page

ACADELE DE PUI

 

Acadelele de pui sunt, de fapt, bucati de aripioare pe care chefii din restaurant le taie in aest fel pentru a le face sa arate mai bine si sa fie mai usor de mancat. Acestea pot fi transformate in aperitive fantastice pe care copiii le adora si sunt perfecte atunci cand organizezi un bufet

 

1 taie aripioara in trei bucati, la incheieturi, apoi arunca varful ascutit al aripii sau pastreaza-l pentru supa.

 

2 cu ajutorul unui cutit , desprinde de usor carnea de pe cele doua bucati ramase – impinge-o pana cand ajungi la capat, apoi trage carnea peste capatul osului astfel incat bucata sa semene cu un copanel sau o acadea.

 

3 partea din mijloc a aripioarei are doua oscioare. Desprinde osul mai subtire, apoi taie-l la capat. Acadelele de pui pot fi acum pregatite la fel cum ai proceda cu copanelele; le poti coacel, fierbe, praji sau rumeni la gratar.

bottom of page